30.7.08

Veltrusy - 19. 7. 2008

Ještě jedno ohlédnutí za výletem do Veltrus + fotomodeling pro pokročilé.. (určitě se také koukněte na minulý příspěvek se základy modelingu!)


Pro detaily je třeba mít neustále perfektní sestřih a hřeben po ruce. Letí lehký rozcuch.
Někdy možná budete fotit v extrémních podmínkách. Zde jsme byl nucen se válet v zabahněném potoce. Nic příjemného.. Útěchou vám může být, že bahno vyživuje srst.
Kompozičně zajímavá fotka vznikla díky práci s oháňkou. Zde jsem se musel soustředit na tvoření kruhů a svůj výraz zároveň.
Oproti tomu portrétní fotografie vzniklá na letním slunci... To je to, co mě na mé práci baví:o).

Bohužel neodpočívám. Naopak - sklapovačky mi pomáhají vytvořit pevné břišní svalstvo, vyžadované například, pokud fotíte sportovněji laděné fotky.
Vždy vypadejte dobře ze všech stran! Uvolněnost dotváří atmosféru fotografie...
Zaměřte se na detail - přesto, že jde o portrét, dbal jsem elegantní pozice nohou (ležérní nákrok). Práce s prostorem je důležitá. Proč nevyužít osobitost lokace a nevyužít starožitný plot jako rekvizitu?
Typická úhlopříčná kompozice. Klasika:
Fotky vznikaly v nádherném zámeckém parku. Genius loci je základ.

Kromě módního fotografa se na "place" občas vyskytne i dokumentarista a vzniknou takovéto odlehčené snímky: A na závěr si opět zopakujeme: ÚSMĚV!

1 comment:

Anonymous said...

Archie, Tobe to slusi, ze Tve fotografie byly vloni a predloni na zname prazske vystave Czech Pes Photo? A letos jsou Tve osobite portrety v knize a kalendari pana Antonina Maleho....
Hrozne Ti to slusi.

Tajna ctitelka....